Side by Side

Side by Side

Sleutelpositie binnen het stedelijke landschap


Gelegen op de grens tussen het stadscentrum en het Weerwater, nemen de twee woontorens een sleutelpositie in binnen het stedelijke landschap van Almere centrum. Om dit tekenkarakter te versterken, is bewust gekozen voor een zeer abstracte materialisatie van de gevels in industrieel glas. Van dichterbij, toont het mozaïek van kozijnen de rijkdom van meer dan 20 verschillende woningtypen. In de plint is een breed palet van collectieve voorzieningen opgenomen, van marina en wintertuin tot sauna en fitness.


In de parkeergarage van het Almeerse appartementencomplex ‘Side by Side’ wijst Erwin Schoof van Blauwhoed ten afscheid naar de betonplaten op de vloer. “Daaronder loopt onder meer de afvalafvoer aangesloten op ‘de stofzuiger’, de afzuigunit net buiten de stad. In het hele gebouw zijn openingen aangebracht waar bewoners hun vuilniszakken in kunnen werpen. Daarna gaan ze volautomatisch ondergronds naar de afvalverwerking.”

 

Domotica

 

De prospectus en de website gaven al een indicatie van de hoge comfortgraad van de woningen. Toch is het zo’n mededeling over afvalafvoer die de boodschap écht doet landen. “En vergeet de uitgebreide domotica niet”, voegt technisch locatiemanager van Blauwhoed Eurowoningen bv, Erwin Schoof, toe. “Je kunt met je pda het licht alvast aandoen als je onderweg naar boven bent. Of het koffiezetapparaat, een kwartier voor je thuiskomt. Geweldig vind ik dat.” Blauwhoed is één van de risicodragende initiatiefnemers van de Almere Hart C.V., naast Bouwfonds MAB Ontwikkeling b.v.

 

Klasse

 


Samen planden zij een appartementencomplex in ‘het hogere segment’ – en daarmee is niet alleen bedoeld dat het complex twee maal 21 verdiepingen telt. Van meet af aan is alles erop gericht geweest om ‘Side by Side’ van ongekende klasse te maken. Zo zijn de woontorens verbonden met een laagbouwgedeelte waarin zich een uitgebreid sportcentrum, zwembad, sauna en de parkeergarages bevinden. De torens zelf bieden een adembenemend uitzicht over het Weerwater en erachter begint op enkele tientallen meters het Stadshart van Almere.

 

Vakmanschap

 

Binnen het samenwerkingsverband schreef Blauwhoed een aanbesteding uit en Van Wijnen Alphen aan den Rijn won. “Op dat moment gaat het eerlijk gezegd vooral om de prijs”, verklaart Schoof de keuze. “Maar ik heb ook groot respect gekregen voor het vakmanschap van Van Wijnen. Het is mede aan hen te danken dat de bouw zo vlotjes is verlopen. Zo hebben zij bedacht om de gevelbouw van dit project heel anders aan te pakken dan wij hadden bedacht.” “We hebben met prefab gevelelementen gewerkt”, zegt hoofduitvoerder Klaas Post. “Dat scheelt een hoop getimmer op de bouw en het verkleint de kans op fouten aanzienlijk. Bovendien neemt de bouwsnelheid toe.”

 

Van Leeuwen Natuursteen


Van Leeuwen Natuursteen heeft in opdracht van Van Wijnen de natuursteen geleverd en geplaatst in etrees, badkamers, toiletten, zwembad, sauna en op het parkeerdek. Voor de entrees, zwembad en sauna is gekozen voor een Chineese basalt gebrand en gezoet. Voor de badkamers en de gevelbekleding is gekozen voor een Braziliaanse leisteen. Na een gedegen en intensieve voorbereiding is het eindresultaat voor alle betrokken partijen precies wat men er van verwacht had. Een uitstraling van allure.

Projectgegevens

Bouwdirectie:   Blauwhoed
Architect:   Blauwhoed
Adviseur constructies:   CSW
Adviseur bouwfysica:   H-E adviseurs
Adviseur installaties:   H-E adviseurs
Constructeur:   Bureau Bouwkunde
Aannemer:   Van Wijnen Stolwijk
E- installaties:   Electrasluis
W- installaties:   Verwarmingssluis
Lift- installaties:   Verwarmingssluis

Bouwgegevens

Er zijn geen bouwgegevens bekend...
 
Hercuton